Excursies vanuit Pushkar
Excursies vanuit Pushkar
Pushkar Excursies
Kuchaman, Kishangarh, en Roopangarh zijn enkele van de beter bekende excursies vanuit

Pushkar. Ajmer is een van de belangrijkste steden van Rajasthan en staat bekend om de jaarlijkse urs
hier gevierd.

Kuchaman
Beroemd om zijn fort, een bezoek aan Kuchaman brengt u naar de magie van een vervlogen tijdperk. U kunt de levensduur van Meera Bai bekijken in miniatuur schilderijen in de Meera Mahal. In de Lok Dev Tempel waarderen de prachtige schilderijen van Lok Devatas zoals Sant Tejaji, Sant Gogaji, Sant Pabu Rathore, Baba Ram Dev, Sant Kesaria Kanwarji, Sant Jamboji, Sant Ravi Das, Sant Kabir, Guru Nanak en Khawaja Moinu-DIN chisti. De tempel werd gebouwd door Ranjit Singh aan de offers van de massa's te eren. Andere trekpleisters in Kuchaman onder de Meena Bazaar (een drukke bazaar, waar kooplieden, handelaars en ambachtslieden gebruikt om hun waren te koop aan de royalty zetten) en de China Pole (met zijn uitzonderlijke ingewikkeld geschilderde interieurs gemaakt door een Chinese reiziger vertellen over zijn ervaringen tijdens zijn reizen in India).

Kishangarh
Kishangarh was een prinsdom geregeerd door de Rathores en gelegen op National Highway 8. Afgezien van zijn fort, is de Kishangarh bekend om de miniatuur schilderijen stijl bekend als Kishangarh Art. Phool Mahal (Flower Palace), nu omgebouwd tot een hotel is de belangrijkste attractie in het fort. Kishangarh is ook bekend zijn rijke opslagplaats van knikkers.

Roopangarh
Roopangarh werd gebouwd door koning Roop Singh van Kishangarh in 1648. Oorspronkelijk was het een negen-torentjes fort, nieuwe toevoegingen werden continu gemaakt om in de komende jaren. Verschil in de architecturale stijlen gemakkelijk worden waargenomen in het fort.

Ajmer
Ajmer is een grote stad in het noorden van Rajasthan en ligt op slechts 14 km van Pushkar. De meest populaire attractie in de stad is de Dargah of tombe van de 13e centurySufi Saint Hazrat Khwaja Moinuddin Hasan Chisti. Andere bezienswaardigheden zijn de Anna Sagar Lake, de Nasiyan tempel en de Arhai Din ka Jhonpra.

Sambhar Lake
Sambhar Lake is een verklaard wetland van internationaal belang en een prachtige plek voor de excursie. Het is een plek waar de horizon uitstrekken tot in het oneindige en water en skymerge in een glinstering van gauzy blauw. Het meer wordt beschouwd als de vogel watchersparadise en de thuisbasis van ongeveer 140 soorten avifauna.

Makrana (marmer stad)
Als de inkoop capaciteit van elke Indiƫr neemt toe met het verbeteren van het inkomen per hoofd van de bevolking; meer en meer mensen uit de buurt van de conventionele materialen van de bouw, zoals klei en beton verschuiven. Marmer heeft altijd een materiaal om de elite geweest. Maar met het verbeteren van koopkracht, zijn de middenklasse ook draaien in de richting van marmer als bouwmateriaal.

Shahpura
Shahpura Travel Guide -
Afstand: 58km van Bhilwara
Shahpura, Bhilwara

Shahpura gebruikt om de hoofdstad van de vroegere staat van Shahpura in de prinselijke dagen. De heersers behoorde tot de familie Sisodia van Rajputs van Mewar (Udaipur). De stad ontstond toen het eerste Chief, Sujan Singh (kleinzoon van Amar Singh I die regeerde 1597-1620), nam in 1629.