Pushkar Camel Fair
Als de lange reis naar Pushkar begint opwinding, vrolijkheid en een scherp gevoel van concurrentie vullen de lucht. De enige tempel gewijd aan Lord Brahma (de schepper) is gelegen op Pushkar. De Pushkar meer is omgeven door 52 trappen genaamd ghats.Legend gaat dat Heer Vishnu verscheen aan het Varah ghat in de vorm van een everzwijn. Brahma nam een ​​bad hier en uitgevoerd yagna bij de Brahma Ghat vergezeld van Vishnu & Mahadev. De as van Mahatma Gandhi (Vader van de Natie) werden ondergedompeld in het Gandhi ghat.is onder de vijf belangrijkste plaatsen van Hindoe bedevaart. Mensen beschouwen het water van het Pushkar meer naar zeer heilig zijn en het ritueel van het nemen van dips in het heilige water wordt verondersteld om verlossing te schenken. Het I s gebruikelijk om verlichte oostelijke lampen ed op pattals (platen gemaakt van bladeren) op de wateren van Lake.This zweven yacon een spectaculair uitzicht als de heilige meer neemt op een mystieke tint sprankled met fonkelende vlekken van licht

Pushkar camel fair
In combinatie met hij religieuze beurs wordt een veemarkt ook georganiseerd. De oude stad van Pushkar is omgetoverd tot een spectaculaire eerlijke grond. Het beursterrein weerklinken met feestelijkheid en vrouw folk shop voor armbanden, kleding, gebruiksvoorwerpen, diverse huishoudelijke artikelen en lederwaren. Het hoogtepunt van de markt Pushkar is de handel in kamelen. De kameel, paard en ezel races zijn gebeurtenissen die trekken enorme attendance.Body tatooing is nog een andere favoriete bezigheid. Kom de schemering, en de rijke stammen van rondspoken muziek worden uitgevoerd door de woestijn zand als de feestelijkheden blijft diep in de nacht.

De bekende en gemarkeerd met grootste deelname van alle festivals van Rajasthan, Pushkar is een belangrijk bedevaartsoord, evenals de locatie van een mammoet veemarkt. Bazaars, veilingen, muziek en sport zijn hoogtepunt van dit evenement. Het biedt ook een aantal van de meest exquise handgemaakte items van Rajasthan die zijn er zeker om u te verleiden zijn. Het festival is goed georganiseerd met voldoende arrangement voor accommodatie in de tenten. De beroemde Pushkar Fair is een grote toeristische attractie. Mensen uit de hele wereld komen naar de oude religieuze stad Pushkar, die is omgetoverd tot een spectaculaire beursterrein in de maand Kartik. De mensen baden, aanbidding en vreugde in de oogverblindende waren van de kraampjes langs de weg. Kamelen worden gekocht, verkocht, verfraaid, racete en parade. Meest bijzondere zijn de kleine groepen mannen en vrouwen gezien drukke tatoeëren hun handen en andere delen van het lichaam. De beurs is vooral een landelijke bijeenkomst.

Dorpelingen komen uit verschillende delen van de staat en brengen hun vee met hen. Op spectaculaire zandduinen kameel, paard en stier races zijn grote publiekstrekkers. Alle wegen leiden naar het meer, dat wordt overspoeld met pelgrims. De beweging van de menigte is als een vloed van kleur met stromen van karmozijn, geel en turquoise.Evenings op de Pushkar Fair hebben hun eigen charme. De stille nacht wordt doorboord door oproepen van kamelen. Ballads worden gezongen door acteurs in hartstochtelijke tonen. Folk drama's, sketches en volksdans worden georganiseerd voor het vermaak van de toeristen. Het erfgoed campst zet een luxe tenten tijdens de beurs. De camping is zelfvoorzienend en speciaal ontworpen om de natuurlijke schoonheid van de site aan te vullen.
In 2015, de Pushkar Fair datums zijn 18-25 november.

18-22 november Nov: veemarkt.
Dit is wanneer alle activiteiten met kamelen en ander vee zal plaatsvinden - de handel vee, kamelenraces, evenals diverse shows en wedstrijden etc.

De beste dagen gaan de Nov 18 zijn - Nov 22: Culturele Markt. Dit is wanneer de overheid gesponsorde culturele activiteiten zullen plaatsvinden. Er zullen volksdans shows, muziek optredens, en andere soortgelijke activiteiten. Gelieve er rekening mee dat je krijgt om soortgelijke optredens op een aantal van de hotels die wij gebruiken ervaren (veel meer comfortabel) tijdens uw verkenning van India. De meeste bureau's naar de Fair op deze data, ondanks het feit dat het grootste deel van het vee en de dorpelingen zijn al vertrokken Pushkar.

Pushkar camel fair
»Boxen en Winkelen
Tijdens de Pushkar Fair de vele geïmproviseerde kraampjes bieden een verscheidenheid van punten voor het vee en mensen. Voor runderen zijn er items, variërend van zadels, zadel-riemen en kralen om strings van kauri. Met zo veel vrouwen rond op de Pushkar Fair kan de juwelen en het kledingstuk kraampjes ver! Bekijk ook de kleurrijk geklede vrouwen kopen zilveren sieraden, kralen kettingen van Nagaur en kledingstukken van patchwork, bedrukt textiel van Ajmer en bind 'n' sterven. Dat is niet het einde van de mode op de Pushkar Fair; er zijn mooie lichaam tatoeages die je kunt krijgen gemaakt als per uw keuze!

»Recreatie
De kleurrijke cultuur van Rajasthan komt tot leven in de vorm van de folklore, muziek en dansvoorstellingen naast de boeiende tulbanden van de mannen. De barden en de dichters betoveren het publiek met de verhalen van dapperheid. Culturele shows, tentoonstellingen en films toevoegen aan de pret op de Pushkar Fair. Andere Moet Bezoeken in Pushkar
25 november: De Heilige Dag van de Fair. Dit is wanneer de pelgrims en andere devote Hindu's een duik neemt in het meer bij Pushkar.

»Vee Trading
De Pushkar fair is synoniem aan de beurs vee. Dus er zijn kamelen, paarden, koeien, geiten en schapen; allemaal uitgedost om te worden verkocht en gekocht. De eigenaren trots vee menigte Pushkar, aan de overkant van het gouden zand van de verschillende plaatsen in Rajasthan reizen. Er onderhandelingen, de aanwezigheid van verschillende populaire rassen en het paraderen van de goed gefokte, zeer ingericht vee. Als wordt verondersteld over Pushkar Fair is 's werelds grootste kameel beurs.

»Competities
Praten over Pushkar Fair het meest opvallende kenmerk is de concurrentie vee. Stel je de hele schijnwerpers op de prachtig versierde vee als ze racen hun weg naar het publiek 'hart of de wijze waarop zij stoelendans spelen. De Pushkar Fair horloges de best versierde kameel in parade winnen van de schoonheidswedstrijd. Maar de meest hilarische wedstrijd van alles maakt grote aantallen mensen zitten op de kamelen terug en meestal naar beneden vallen! Natuurlijk! De kameel dat het maximum aantal mensen herbergt op zijn rug wint de wedstrijd.

De Pushkar Fair is India's grootste tribale verzamelen, met optredens van muzikanten en dansers uit Thar woestijn. Pushkar in Rajasthan is meestal overvol met bezoekers tijdens de Pushkar Fair en elk jaar in november, dan wordt het nog druk, met duizenden mensen-veehandelaren, winkeliers, handelaars, dansers, muzikanten en ambachtslieden onder hen- samenkomen in Pushkar voor een vijfdaagse lange gebeurtenis die het onderscheid van India's grootste veemarkt houdt. De beurs is een onvergetelijke ervaring met een cocktail van beelden, geuren en geluiden. Voor de ruimte van vijf dagen, smalle steegjes Pushkar's zijn het toneel voor hectische handel en ruilhandel, voor feestelijkheden en rejoicing- en ondanks het feit dat de toenemende commercialisering van de Mela het een stuk meer toeristisch dan eerder heeft gedaan, het blijft een heerlijke ervaring. Dit is veruit de beste tijd om Pushkar te bezoeken, en wat met de beurs trekt een groot aantal bezoekers uit de hele wereld.

Pushkar camel fair
Gebeurtenissen tijdens Pushkar Fair
Kamelenrace wedstrijd is meestal de eerste gebeurtenis tijdens Pushkar. De kamelen zijn ingericht in mooie kleren en rende naar de finish te bereiken voordat de muziek stopt (iets als stoelendans). Strijden om de eerste prijs van de kameel wordt beoordeeld op zijn snelheid de uitrusting en ornamenten, haar vermogen om te interpreteren en uit te voeren commando's zijn meesters 'zijn de criteria van selectie.
Hoe kunnen we vergeten de bekende langste snor, matka PhoD en bruids concurrentie die duizenden toeristen over de hele wereld noemen.

Lijst van Pushkar Fair Events:
Camel Race
Gorband - Camel Decoratie
Kameel en paard Dance
Kabbadi Match (Local v / s Bezoekers)
Culturele programma's
Tulband Koppelverkoop en Tilak Competition
Pushkar voor Pelgrims

Home naar India's enige tempel gewijd aan Brahma, tijdens de markt Pushkar deze tempel stadje Pushkar ontvangt zware toestroom van toeristen als pelgrims komen om het festival bij te wonen en te baden in het heilige water van het meer Pushkar en worden vrijgegeven van hun zonden. De twee dagen rond volle maan worden beschouwd als de meest gunstige tijd van het jaar voor het baden in dit meer.

Leuke activiteiten in Pushkar
Krijg je geïnkt in Pushkar want er zijn veel plaatsen die aanbieden om lichaam tatoeages doen. U kunt ook body piercing of gewoon genieten van de kameel rijden en lokale delicatessen op de Pushkar Fair.

Als u niet enthousiast over een van de bovenstaande doet proberen om dit spektakel beurs genieten door op te staan ​​in de hete luchtballon.