Pushkar bezienswaardigheden
Pushkar bezienswaardigheden
Brahma Temple
Pushkar heeft tempels, maar weinigen zijn zo oud als je zou verwachten bij zo'n belangrijk bedevaartsoord, omdat velen werden vernietigd door Aurangzeb, een Mogul heerser en vervolgens herbouwd. De meest bekende is de Brahma tempel, zei de enige tempel in de wereld gewijd aan deze godheid zijn. De Brahma tempel is een belangrijk bedevaartsoord voor de hindoes. Het is gelegen in de Pushkar dal dat ligt buiten Nagparvat en de Anasagar Lake. Deze plaats, vol natuurlijke schoonheid, heeft een speciaal plekje in de harten van de Indiase want het is de verwachting dat Lord Brahma, samen met alle goden en godinnen, voerde een Yagya hier.

Pushkar Lake
Pushkar Lake is een kunstmatig meer, gelegen nabij het centrum van Pushkar in Ajmer District. Het meer ontstond in de 12e eeuw, toen een dam werd gebouwd over de bovenloop van de rivier de Luni. De legende wil dat het meer werd gemaakt wanneer een lotusbloem gedaald van de hand van God Brahma in de vallei Pushkar. Het was ook de plaats waar de Sage Vishwamitra mediteren verluidt voor duizenden jaren. Duizenden pelgrims komen om te baden in het water van het meer tijdens het festival van Kaartika Poornima in November.Circled door zo'n vijfhonderd oneven tempels, het meer heeft 52 ghats, die de tempels om het water aan te sluiten. Deze ghats werden gebouwd door de heersers van de verschillende vroegere prinselijke deelstaten Rajasthan en sommige van hen zijn treffend vernoemd naar de staten.

Pushkar_attractions
Savitri Temple: gewijd aan de godin Savitri, de eerste vrouw van Lord Brahma, het is de tweede belangrijkste tempel in Pushkar. Het hotel ligt net achter de Brahma tempel op een heuvel, biedt het een panoramisch uitzicht op de schilderachtige Pushkar Lake en exotische duinen in de omgeving

Rangji of Rangnath Temple: Rangji tempel staat bekend om zijn gracieuze Zuid-Indiase stijl van de architectuur. De tempel herbergt een enorme beeld van Heer Vishnu. Het heeft een hoog oplopende 'Gopuram' (grote poort) en Garuda pilaren bezaaid met een mythische vogel vormgegeven in goud.

Varah Tempel: Een van de meest heilige tempels in Pushkar, Varah tempel is gewijd aan Lord Vishnu. Het heeft een beeld van Vishnu in de incarnatie van wilde zwijnen. Volgens een legende, Heer Vishnu bezocht de aarde in de incarnatie van een Varah (wilde zwijnen) op een gruwelijke demon Hirnayaksh doden.

Apteshwar Temple: Een andere belangrijke tempel in Pushkar, is deze 12e-eeuwse tempel gewijd aan Lord Shiva.

Wat te doen in Pushkar
Pushkar biedt een spannende reeks van activiteiten voor de bezoekers. U kunt genieten van excursies naar Kuchaman beroemd om zijn fort en paleizen, Kisangarh beroemd om Kisangarh kunst, Ajmer beroemd om Dargah van de soefi-heilige Khawaja Nizamuddin Auliya, en Sambhar Lake. U kunt gewoon zitten op de oever van de Pushkar Lake en geniet van de prachtige vergezichten. Vergeet niet om te nemen een wandeling maken langs de Pushkar Lake in de avond. Als de zon ondergaat, het meer van kleur verandert en biedt een prachtig gezicht. Op reizen naar Pushkar, dan kunt u ook winkelen voor prachtige souvenirs, etnische sieraden, koperwerk, geborduurd textiel, miniatuur schilderijen, lederwaren, betoverende poppen en aardewerk. Tijdens Pushkar Fair, kunt u winkelen voor unieke items zoals kralen, mooie, kleurrijke armbanden, lederwaren, kameel cover, en nog veel more.Visit Pushkar tijdens het festival aan de oorspronkelijke charme van de stad te ervaren. Een spannende kameel safari is een spannende activiteit die u kunt genieten van uw Pushkar tour.