Pushkar Ghat
Pushkar Ghat
Pushkar Ghat is heilig voor de Hindoes en religieuze eremonies worden gelijktijdig uitgevoerd als kamelen worden verhandeld. De nacht op de kermis krijgt een carnavaleske sfeer. Het reuzenrad trekt line-ups van giechelen Rajput vrouwen in hun rijk gekleurde sari's en fonkelende armbanden die zich uitstrekken van de pols tot schouder. Verkopers langs de weg verkopen potten, pannen, armbanden, sari's, riemen en andere diverse items. Kampvuren puntjes op de donkere woestijn als heldere sterren als de avond maaltijd wordt bereid.

Oorspronkelijk begonnen als een festival ter ere van Lord Brahma, de schepper van het universum, werd het ook de grootste kameelmarkt op aarde. De 200.000 pelgrims, boeren en kameel bestuurders die het elk jaar bij te wonen zijn verbonden door 50.000 kamelen en runderen, alle aflopend op het kleine stadje Pushkar aan de rand van de Marusthali Desert. Zij op hun beurt, zijn verbonden door hindoeïstische heilige mannen, verkopers, muzikanten, acteurs, tatoeëerders, huwelijk brokers, buitenstaanders en toeristen in een combinatie kermis, hoedown, Shivaree en Chautauqua dat zeven dagen duurt. Tegen het einde van het, zal inzetten van tientallen kameel, paard en ezel races zijn gepasseerd door vele handen, zal vrome hindoes hebben uitgevoerd rituele wassingen aan de rand van Pushkar Lake (India's meest heilige) en de meestal leeg en drear Marusthali zal hebben bloeide met duizenden menselijke bloemen.

scène van de Pushkar ghats in de ochtend. Een vrouw, een man en een koe. Een vreedzame scène die elke dag kan worden gezien in dit juweeltje van een stad, rondom het heilige meer. En dit ondanks het feit dat de plaats is uitgegroeid tot een toeristische "Mekka" .De heilige Pushkar Lake wordt verondersteld te zijn ontstaan ​​door het vallen van een lotus uit de hand van Lord Brahma. Het wordt dan ook beschouwd als oud als de schepping zelf te zijn. Het is zeker een van de meest aanbeden plekken, en het is van mening dat een duik in het water van het meer is gelijk aan het uitvoeren van Yagnas voor een paar honderd jaar.

De charmante meer midden van de heuvels heeft tweeënvijftig baden ghats, gebouwd rondom het. Het water naast elke ghat wordt verondersteld om speciale krachten te hebben: de Naga Kund wordt verondersteld om de vruchtbaarheid te geven, Roop Tirth geeft schoonheid en charme, Kapil Vyapi Kund water helpt bij het genezen van lepra en een duik in het Mrikand Muni Kund verleent de zegen van de wijsheid .