Pushkar fair Tent Stay
Pushkar fair Tent Stay
De Pushkar Fair is niet minder dan een encyclopedie over de traditie en cultuur van de deelstaat Rajasthan. Het is het geval wanneer een betere bevolking van de staat kan worden gevonden op een plaats en op een bepaald moment. Het lijkt alsof de hele staat in leven is gekomen bij Pushkar om getuigenbank om zijn pulserende cultureel erfgoed. Dorpelingen verzamelen van over de hele staat om te genieten en vrolijk, het breken van alle barrières van de hectische schema's van hun leven. Kleurrijke bezienswaardigheden op de beurs kan aanraken en bewegen zelfs de strengste hart. Hindoeïstische pelgrims gezien kan worden massaal de plek om een ​​heilige duik in de Pushkar Lake te nemen, het wegwassen van alle zonden van het verleden. Volgelingen en aanbidders kunnen worden gezien zich overgeven aan de enige Brahma tempel.

Pushkar Programma
Als onderdeel van de grote bijeenkomst die plaatsvindt voor de mela, is een officiële programma van evenementen georganiseerd door Pushkar Mela Vikas Samiti en Rajasthan Toerisme over een periode van ongeveer acht dagen. Mensen komen uit alle hoeken van Rajasthan om de pelgrimstocht te maken, een bezoek aan de tempels en het bijwonen van de beurs; het is het jaar de grootste festival voor plattelandsontwikkeling of tribale gemeenschappen uit de lokale dorpen, en iedereen geniet van het evenement.

Het merendeel van de officiële evenementen vinden plaats in het Mela Ground, een groot stadion. Er zijn paarden en kamelen races, Tug-of-War, traditionele landelijke sport, worstelen, bruids competetion, paard en kameel decorarion, tulband en snor wedstrijden en displays. Dames maken kleurrijke traditionele muurschilderingen in een mandana competitie. In de avond zijn er culturele programma's.

Het is een bezoek aan de Mela Ground op verschillende tijdstippen van de dag de moeite waard; wanneer er geen officiële evenementen plaats, zult u zien Marwari paarden worden uitgeoefend en op de proef gesteld voor potentiële kopers. Er is een grote finale op het Mela Ground op de laatste dag.

Agrarische evenementen vinden plaats in het nabijgelegen Vee Tentoonstelling Ground. Dit is een belangrijk onderdeel van de mela, en tegen het einde van de week zijn er melken en Champion Vee wedstrijden waarin de lokale boeren nemen een grote belangstelling.

Rond de Mela Ground en de kermis, het is een zee van kleur met dames in kleurrijke sari's winkelen voor huishoudelijke artikelen en sieraden, straatverkopers en kraampjes waar lokale drankjes, melk, lassi, chaach, nimbu pani, paan en ijsjes, en feestelijke decoraties , speelgoed en kleurrijke nieuwigheden voor de kinderen; de mannen verzamelen op chai (thee) kraampjes die ontspringen langs de wegen. Steeds meer mensen komen in de loop van de week, en de beurs is het meest druk tijdens de laatste drie dagen.

Aangezien dit is een belangrijk religieus festival, het programma omvat ook de geestelijke gebeurtenissen; Deep Dan wordt gevierd een paar dagen voor de volle maan, met kaarsen en diyas dreef op het meer; er is een spirituele wandeling (parikrama) rond het meer en een avondvoorstelling van devotionele liederen (Bhajan Sandhya) door een gevierd kunstenaar.

Het officiële programma van evenementen voor 2015, gepubliceerd door Rajasthan Toerisme, zal gedurende de gehele periode van de beurs beschikbaar zijn, hetzij op het erfgoed camping of op de beurs.

Glimp van de programma's -
Vlag Hosting
Mandana Concurrentie
Cricket Match (Local V / S bezoekers)
Voetbalwedstrijd (Local V / S bezoekers)
Satolia Match
Bullock Decoratie Concurrentie door Rajasthan toerisme

Safed Chitti
Klassieke muziek & devotionele lied
Paard danswedstrijd door Rajasthan toerisme
Camel race competitie
Kameel dans Concurrentie door Rajasthan toerisme
Inter panchayat Samiti landelijke sportcompetitie
Opening van Shilpgram Art & Craft bazaar
Nagara & shehnai Vadan door rama Kishan
Volksliedje / devotionele dans
Inter panchayat Samiti cultureel programma
Rajasthani Kavi samelan
Spritual Walk (Pushakr Parikarma)
Klassieke Muziek & Devotional Song
Tulband koppelverkoop & tilak concurrentie (voor bezoekers) door Rajshtan toerisme
Dierlijke concurrentie (kameel, paard & Nagauri var)
Shilpgram Art & Craft Bazar
Moustache's concurrentie door Rajasthan toerisme
Inetr panchayat Samiti landelijke sportcompetitie
Inaugration van gir & kruisingen vee tentoonstelling
Melk (strippen) concurrentie
Inaugration van vikas pradarshini
Indiase bruid concurrentie (voor bezoekers) door Rajasthan toerisme
Volksliedje / Devotional dans
Volksdans en muziek van Rajasthan toerisme