De Pushkar Stad
11 km ten noordwesten van Ajmer, in de deelstaat Rajasthan, op de woestijn rand ligt een klein rustig stadje genaamd Pushkar, langs de oever van het pittoreske Pushkar Lake. Een van de heiligste en oudste steden van India, Pushkar is een favoriete bestemming voor duizenden toeristen en liefhebbers. Per legendes, Pushkar heeft van meer dan 400 tempels, ghats en paleizen onthullen een heel ander beeld van de stad. Een belangrijk bedevaartsoord plek voor de hindoes, Pushkar is de thuisbasis van de enige tempel van Lord Brahma in het land, evenals de wereld. Lord Brahma staat bekend als de schepper van de wereld, zoals in de hindoeïstische mythologie.

De Pushkar Stad
Pushkar ligt op een hoogte van 510 meter, omgeven door heuvels aan drie zijden. De 'Nag Pahar', of de Snake Mountain, vormt een natuurlijke grens tussen Ajmer en Pushkar. De slaperige, oever van de afwikkeling van Pushkar is van grote mythologische betekenis. Volgens de Hindoe mythologie, lotus bloemblaadjes overigens viel uit de handen van de Heer Brahma op de grond op drie plaatsen, waar water onmiddellijk gekiemde, die leiden tot de oprichting van drie meren, Pushkar Lake, Madya Pushkar Lake en Kanishta Pushkar. Pushkar is zo'n plek waar Lord Brahma uitgevoerd "Yagna".

Pushkar Camel Festival is de beste tijd om de caleidoscopisch beeld van dit deel van Rajasthan getuige. De rel van kleuren en levendigheid blijkt uit wervelende dansers, tentenkampen, ingewikkelde kunstwerken en torenhoge kamelen. Duizenden hindoes uit de hele wereld komen naar Pushkar om een ​​duik te nemen in het heilige water van Pushkar Lake. Al met al, Pushkar straalt een sfeer van vrede en spiritualiteit die een lokmiddel werpt om opnieuw en opnieuw te bezoeken. Bezoek Pushkar en een glimp opvangen van de geopenbaarde deel van dit anders suf en rustige stadje verwekken van een erfenis van tijdloze architecturale erfgoed.

Pushkar heeft een immens verborgen potentieel als toeristische bestemming:
De markt Pushkar is een van de grootste vee beurzen in de wereld.
Onder de oudste steden in India, met verwijzingen in de mythologie en de Mahabharat - Site van de enige tempel in de wereld gewijd aan Brahma - de schepper.

De site van de heiligste meer van het land.
52 baden ghats, die gekoppeld zijn aan de maankalender, omsluiten het meer. Elke ghat heeft zijn eigen wonderbaarlijke kwaliteiten en krachten van genezing.
Deze stad van tempels heeft meer dan 500 tempels gebouwd over verschillende tijdperken met gevarieerde bouwstijlen.
De rozentuin van Rajasthan - de essentie van de beroemde Pushkar roos wordt geëxporteerd over de hele wereld.
De meest gevarieerd terrein in Rajasthan met zand, steen, heuvels, vegetatie en meren is ideaal voor avontuurlijke activiteiten.
Nabijheid van een aantal van erfgoed woningen in het gebied.
Een aantal beurzen en festivals in Pushkar, vooral op de nieuwe en volle maan dagen.
De Dargah van Khwaja Moin-Uddin-Chisti onder de meest heilige moslims heiligdommen is gelegen aan de buurt van Ajmer.
Een kans om de lokale dorpjes bezoeken nog steeds vrij van commercialisering.