Hoe te bereiken Pushkar
Pushkar, een slaperig dorpje in Rajasthan, is een van de belangrijkste bedevaartsoorden in India. Beschouwd als een van de vijf heilige dhams van hindoes zijn, Pushkar ligt in de Ajmer in de Indiase deelstaat Rajasthan. Dit rustige en slaperig stadje gelegen aan de oevers van Pushkar Lake, is de thuisbasis van de enige Brahma tempel in India.

Hoe te bereiken Pushkar
Interessant, Pushkar is een populaire toeristische bestemming in de wereld-beroemde Pushkar Camel Festival, het aantrekken van een groot aantal bezoekers en liefhebbers uit de hele wereld. Praten over de geografische ligging, Pushkar ligt op slechts 14 km ten noordwesten van Ajmer, op een hoogte van 510 meter. De plaats is gemakkelijk bereikbaar met alle vormen van vervoer. Lees verder om erachter te komen hoe om Pushkar bereiken.

Met het vliegtuig
Sanganer Airport, in Jaipur, is de dichtstbijzijnde luchthaven verbindt Pushkar met de rest van India en in het buitenland. Dit vliegveld ligt op een afstand van 146 km van Pushkar, is goed aangesloten op de grote steden van India waaronder Delhi, Mumbai, Kolkata, Indore, Jodhpur en Udaipur.

Met de trein
Ajmer is het dichtstbijzijnde station van Pushkar op een afstand van slechts 11 km. Omdat het een belangrijke bestemming zelf, is Ajmer gunstige verbindingen met de grote steden van Rajasthan en India. Pink City Express en Shatabdi Express zijn de beste treinen om te kiezen voor tijdens het reizen naar Ajmer van Delhi en Jaipur.

Met de auto
Pushkar is gemakkelijk aan te sluiten op de grote wegen en rijkswegen van Rajasthan en India. De Marwar bus stand is gelegen in het noorden van Pushkar en is gekoppeld aan de lange afstand plaatsen, zoals Delhi, Jodhpur en Bikaner. De andere stand is Ajmer bus staan, op een afstand van 11 km in het oosten van Pushkar. Regelmatig bussen ply van Pushkar naar Ajmer, Jaipur, Indore en Nagda elke 15 minuten.